Felnőtt hírek

A sebességem a legfőbb erényem!

Hugo Turcotte, a Bikák kanadai támadója nyilatkozott honlapunknak. A tavaly 39 mérkőzésen 30 gólt és 23 gólpasszt gyűjtő csatár célja, hogy idén ne csak ő, de a csapat is sikeres legyen a szezonban!

– Először is: hadd üdvözöljünk az Acélbikák között. Milyen volt az első két heted?
Hugo Turcotte: – Elég tömött volt a program az első hetemen. Szombat este érkeztem, vasárnap pedig már edzésen voltam. Jó volt, hogy volt néhány edzés, ami alatt meg tudtam ismerni a csapattársakat, az edzői stábot és a menedzsmentet a szerdai DVTK elleni mérkőzés előtt. A megérkezésemtől kezdve mindenki nagyon barátságos és segítőkész volt, ami nagyon megkönnyítette a beilleszkedést.

– Az első meccsen góllal kezdtél, tavaly is a gólszerző szerepkörben játszottál…
H. T.: – Igen, természetesen nagyon jót tett, hogy egyből gólt tudtam szerezni és vissza tudtam térni az offenzív szerepemhez. Szerencsére az edző bízik bennem és sok szituációban jégre küld, ahol elsősorban kreativitást és persze gólokat vár tőlem – ez a bizalom is sokat segít!

– Remek szezonod volt tavaly, de ha valaki mégsem ismerne, milyen jégkorongozóként írnád le magad? Mik az erősségeid?
H. T.: – Egy támadószellemű csatár vagyok, aki szeret támadásokat építeni és befejezni egyaránt, emellett pedig odafigyelek arra is, hogy a védekező szituációkból is kivegyem a részem. Egyértelműen a sebességem a legfőbb erényem, ami segít a nagyobb, európai méretű jégfelületen. Viszonylag kis termetű játékosnak számítok, de ezt kiegészítem egy jó adag keménységgel és nem félek a kapu elé menni egy-egy jó “brusztolós” gólért – ahogy Észak-Amerikában hívjuk ezeket.

– Németországban és Észak-Amerikában játszottál korábban. Azokhoz a ligákhoz viszonyítva milyen az Erste Liga?
H. T.: – Az Erste Liga egy nagyon jó bajnokság, amelyik évről-évre szintet tud lépni és fejlődni tud, ez nagyon pozitív. Szinte bármelyik csapat meg tud verni bárkit a ligában és ez egyrészt szurkolói szempontból nagyon izgalmassá teszi a versengést, másrészt így játszani is sokkal érdekesebb. Természetesen a legnagyobb különbség az észak-amerikai hokihoz képest a jégfelület mérete. Kint sokkal kisebb a pálya, ami sokkal több fizikalitást hoz a játékba és a koronggal való döntéseknek is gyorsabbnak kell lennie. Itt Európában sokkal több a terület, ami több időt ad a kreativitásra és több tér marad a koronggal való játékhoz is.

– A csapat kifelé lábal egy rosszabb időszakból. Tudjuk, hogy nehéz ilyen rövid idő után véleményt mondani, de mégis: mit gondolsz, mire lehet képes a csapat idén?
H. T.: – Ez alatt a kicsit több mint egy hét alatt remek dolgokat láttam a csapattól. Az edzői stáb remek felkészítést ad nekünk a mérkőzésekre. A játékosok közötti kémia is a helyén van, ahogy láttam és ez mindig nagy része egy csapat sikerének. Biztos vagyok benne, hogy nagy meglepetéseket tudunk okozni a szezonban, a rájátszásban pedig, mint mindenki tudja, bármi megtörténhet!

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title