Felnőtt hírek

A hatodik helyen végeztünk

Nem sikerült nyerni a Titánok otthonában, így a hatodik helyen fejeztük be a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését játszotta ma este a Fehérvári Titánok otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy legyen esélye megszerezni az alapszakasz negyedik helyét. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak persze, mert hiába győzte le idén együttesünk három alkalommal is a Titánokat, a székesfehérváriak hazai pályán bárkire veszélyesek, így kemény meccs várt Heikki Malkia tanítványaira.

A DAB ezzel együtt nem is kezdett rosszul, már az első percben emberelőnybe került, s bár ezt a fórt nem sikerült kihasználni, a 7. percben Kaszkov révén így is megszerezte a vezetést az Acélbikák alakulata (0-1). Sajnos nem sokáig örülhettünk az előnynek, mert másfél perccel később Mazzag egyenlített, majd a 13. percben szerzett Láday-találattal már a székesfehérváriak álltak jobban (2-1). Ezt követően ráadásul közel két percig kettős emberhátrányba kerültek a Bikák, de hiába védekezték ki ezt az időszakot, a 19. percben Krogh is bevette Koitmaa ketrecét, így az első felvonás végére igen komoly bajba kerültek az Acélbikák.

A második felvonásból ismét közel hét perc telt el, kikor Hudec felhozta egyre csapatunkat, ám ahogy az első harmadban, ezúttal is gyorsan jött a válasz, mert Hamvai a 29. percben visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (4-2). Heikki Malkia kapust cserélt, Kotimaa helyett Lajcs jött a ketrec elé, majd Cseter ki a büntetőpadra, de ezt a kiállítást szerencsére sikerült kivédekeznie a mieinknek. A 34. percben a mieink kerültek előnybe, s ezzel a fórral már éltek is a Bikák, akik Azari góljával ismét nyílttá tették az összecsapást (4-3). A hajrá azonban a hazaiak számára sikerült jobban, akik Arany révén megszerezték ötödik találatukat is, így a záró etap előtt továbbra is a fehérváriak álltak lényegesen közelebb a sikerhez (5-3).

Ahogy az első két harmadot, úgy a harmadikat is erősebben kezdte ellenfelénél a DAB, mely Cseter találatával már a 43. percben minimálisra csökkentette hátrányát (5-4). Nem sokkal később Ölander kiállítása alatt izgulhattak a DAB drukkerei, s bár ezt a hátrányt is kivédekezték a Bikák, ők sem tudtak élni fórjukkal, így szűk tíz perccel a meccs vége előtt még mindig a Titánok vezettek. Az 54. percben újra megkapta az esélyt együttesünk az egyenlítésre, de Hamvai kiállításával sem tudtak élni a Bikák. Ami nem ment előnyben, az végül összejött egyenlő létszámban, mert az 58. percben Becze újra egálra hozta a meccset, így jöhetett a hosszabbítás (5-5).

A ráadás azonban még egy percig sem tartott, mert Hamvai megszerezte a hatodik, mindent eldöntő székesfehérvári gólt, így a DAB végül 6-5-ös vereséget szenvedett. A nap másik, számunkra fontos mérkőzése is nagy izgalmakat hozott, hiszen a Debrecen csak büntetőlövések után tudott nyerni Csíkszeredán, ám ez a két pont is elég volt nekik a negyedik hely megtartásához, míg az Acélbikák a hatodik helyen fejezték be a MOL Liga alapszakaszát.

Fehérvári Titánok – DAB 6-5 (3-1, 2-2, 0-2, 1-0) – hosszabbítás után

Fehérvári Titánok: Scola – Krogh 1, Szabó (2), Pillók (1), Shupe, Tóth R. (2), Imre, Láday 1 (1), Kocsis (1), Hamvai 2, Mazzag 1, Korbuly, Reiter, Varga, Sofron, Balogh, Takács, Arany 1, Szász. Vezetőedző: Kóger István.

DAB: Koitmaa – Hruby, Ölander (1), Dansereau (1), Cseter 1, Azari 1 (1), Hudec 1 (1), Ladygin (1), Becze 1 (1), Borbás (1), Kaszkov 1 (2), Magosi, Hüffner, Németh, Léránt, Nagy, Lévai, Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title