Felnőtt hírek

A hatodik helyen végeztünk

Nem sikerült nyerni a Titánok otthonában, így a hatodik helyen fejeztük be a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését játszotta ma este a Fehérvári Titánok otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy legyen esélye megszerezni az alapszakasz negyedik helyét. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak persze, mert hiába győzte le idén együttesünk három alkalommal is a Titánokat, a székesfehérváriak hazai pályán bárkire veszélyesek, így kemény meccs várt Heikki Malkia tanítványaira.

A DAB ezzel együtt nem is kezdett rosszul, már az első percben emberelőnybe került, s bár ezt a fórt nem sikerült kihasználni, a 7. percben Kaszkov révén így is megszerezte a vezetést az Acélbikák alakulata (0-1). Sajnos nem sokáig örülhettünk az előnynek, mert másfél perccel később Mazzag egyenlített, majd a 13. percben szerzett Láday-találattal már a székesfehérváriak álltak jobban (2-1). Ezt követően ráadásul közel két percig kettős emberhátrányba kerültek a Bikák, de hiába védekezték ki ezt az időszakot, a 19. percben Krogh is bevette Koitmaa ketrecét, így az első felvonás végére igen komoly bajba kerültek az Acélbikák.

A második felvonásból ismét közel hét perc telt el, kikor Hudec felhozta egyre csapatunkat, ám ahogy az első harmadban, ezúttal is gyorsan jött a válasz, mert Hamvai a 29. percben visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (4-2). Heikki Malkia kapust cserélt, Kotimaa helyett Lajcs jött a ketrec elé, majd Cseter ki a büntetőpadra, de ezt a kiállítást szerencsére sikerült kivédekeznie a mieinknek. A 34. percben a mieink kerültek előnybe, s ezzel a fórral már éltek is a Bikák, akik Azari góljával ismét nyílttá tették az összecsapást (4-3). A hajrá azonban a hazaiak számára sikerült jobban, akik Arany révén megszerezték ötödik találatukat is, így a záró etap előtt továbbra is a fehérváriak álltak lényegesen közelebb a sikerhez (5-3).

Ahogy az első két harmadot, úgy a harmadikat is erősebben kezdte ellenfelénél a DAB, mely Cseter találatával már a 43. percben minimálisra csökkentette hátrányát (5-4). Nem sokkal később Ölander kiállítása alatt izgulhattak a DAB drukkerei, s bár ezt a hátrányt is kivédekezték a Bikák, ők sem tudtak élni fórjukkal, így szűk tíz perccel a meccs vége előtt még mindig a Titánok vezettek. Az 54. percben újra megkapta az esélyt együttesünk az egyenlítésre, de Hamvai kiállításával sem tudtak élni a Bikák. Ami nem ment előnyben, az végül összejött egyenlő létszámban, mert az 58. percben Becze újra egálra hozta a meccset, így jöhetett a hosszabbítás (5-5).

A ráadás azonban még egy percig sem tartott, mert Hamvai megszerezte a hatodik, mindent eldöntő székesfehérvári gólt, így a DAB végül 6-5-ös vereséget szenvedett. A nap másik, számunkra fontos mérkőzése is nagy izgalmakat hozott, hiszen a Debrecen csak büntetőlövések után tudott nyerni Csíkszeredán, ám ez a két pont is elég volt nekik a negyedik hely megtartásához, míg az Acélbikák a hatodik helyen fejezték be a MOL Liga alapszakaszát.

Fehérvári Titánok – DAB 6-5 (3-1, 2-2, 0-2, 1-0) – hosszabbítás után

Fehérvári Titánok: Scola – Krogh 1, Szabó (2), Pillók (1), Shupe, Tóth R. (2), Imre, Láday 1 (1), Kocsis (1), Hamvai 2, Mazzag 1, Korbuly, Reiter, Varga, Sofron, Balogh, Takács, Arany 1, Szász. Vezetőedző: Kóger István.

DAB: Koitmaa – Hruby, Ölander (1), Dansereau (1), Cseter 1, Azari 1 (1), Hudec 1 (1), Ladygin (1), Becze 1 (1), Borbás (1), Kaszkov 1 (2), Magosi, Hüffner, Németh, Léránt, Nagy, Lévai, Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title