Felnőtt hírek

A drukkerekkel beszélgettünk

Hajtós, elszánt, a játékot szerető hokisokból alakítja ki idei keretét csapatunk, mely nem kapkodja el a légiósok leigazolását sem, de a szezon kezdetéig kialakítja végleges keretét.


fotó:Ady Géza

Közös beszélgetésre hívta ma délután szurkolóit csapatunk vezetése. A Gourmand kávéházban megtartott szurkolói ankéton nem csak idősebb és ifjabb Azari Zsolt, Lee Gilbert vezetőedző, valamint a gárda leghűségesebb drukkerei, hanem az együttes magyar magja is jelen volt.


fotó:Ady Géza

A DAB elnöke, idősebb Azari Zsolt évadnyitó beszédében elmondta, hogy az új idény legjobb híre továbbra is az, hogy lesz felnőtt jégkorong csapat Dunaújvárosban. “Az idei évben durván a felére fog csökkenni a költségvetésünk, ami meg is fog látszódni a csapat összeállításán, de nagyon bízom benne, hogy nem annyira, mint amennyire egyesek gondolják. Idén az lesz a legfőbb filozófia, hogy lehetőség szerint olyan játékosok alkossák a csapatot, akinek a legfontosabb a jégkorong, a játék szeretete, olyanok, akik hisznek a tisztességes, becsületes munkában, s ezt az edzéseken és a mérkőzéseken is szenvedéllyel el is végzik. Amennyiben sikerül elérni azt a célt, hogy egy olyan csapatot tudunk összeállítani, melyben mindenki a maximumot nyújtja, vagy talán annál is egy kicsivel többet, akkor méltóak lehetünk idén is a hírnevünkre.” – emelte ki Azari Zsolt.


fotó:Ady Géza

Klubvezetőnk elmondta, hogy kisebb technikai malőr miatt sajnos nem készültek el a 2015/2016-os szezonra szóló bérletek, melyeket az egyesület vezetésének döntése alapján az augusztus 17-én sorra kerülő Debrecen elleni felkészülési mérkőzés előtt/alatt kezdik el árusítani a szurkolóknak. A belépőjegyekből és a bérletekből befolyó összeg az idei szezonban sokkal hangsúlyosabb része lesz a költségvetésnek, ezért Azari Zsolt azt szeretné, ha megnőne a nőzők, a fizető nézők száma az Acélbikák hazai mérkőzésein, ugyanis az elmúlt években sajnos drasztikusan csökkent azok száma, akik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban tekintették meg a DAB összecsapásait.


fotó:Ady Géza

Az elnöki szavak után bemutatkozott a szurkolóknak Lee Gilbert, az Acélbikák kanadai vezetőedzője is, aki “székfoglalójában” elmondta, hogy továbbra is sok lehetőséget lát az együttesben, ám ehhez rengeteg munkára lesz szüksége a játékosoknak. Az 56 éves szakember azt ígérte, hogy idén olyan csapata lesz Dunaújvárosnak, mely minden meccsen a maximumot fogja kiadni magából, s melynek tagjai az első naptól, egészen a szezon utolsó napjáig fejlődni, javulni fognak. Ehhez nyilván türelem kell majd a szurkolók részéről is, hiszen a liga több csapatának olyan kerete van, mely kész játékosokból áll, de ez a csapat fejlődni fog, erre az eddig elvégzett, s a jövőben tervbe vett munka ad garanciát.

Szurkolói kérdésre ifjabb Azari Zsolt elárulta, hogy ugyan pár magyar fiataltól már elköszöntek, az Acélbikák végleges kerete közvetlenül a szezon előtt lesz végleges. Rengeteg próbajátékosa van jelenleg az együttesnek, folyamatosan jelentkeznek, s érkeznek újak, akiket a közeljövő felkészülési meccsein ki szeretne próbálni a szakvezetés. Mint azt megtudhattuk, egyelőre semmi nem indokolja azt, hogy a csapat vezetése elkapkodja a légiósok leigazolását, okosan, minden szempontot mérlegelve szeretnék kiválasztani azokat a játékosokat, akik segítségére lehetnek a DAB csapatának abban, hogy a 2015/2016-os idényben is sok örömöt szerezzen az érte szurkolóknak.

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found