Felnőtt hírek

A csapat éhes a sikerre!

Egy rövid interjú erejéig megszólaltattuk az Acélbikák legutóbbi igazolását, az EBEL-bajnok osztrák csatárt, Daniel Nagelert. A 30 éves támadó szerint jó döntést hozott, amikor ide igazolt.

– Ez lesz az első szezonja Ausztrián kívül. Nehéz döntés volt?
Daniel Nageler: – Természetesen nem volt könnyű meghozni, de ez volt a helyes döntés. Ez az új része az életemnek segíteni fog, hogy fejlődjön a személyiségem és a családomnak is egy kis változatosságot hoz az új környezet.

– A Fehérvár ellen játszott az EBEL-ben, de azonkívül ismerte a magyar bajnokságot?
Daniel Nageler: – Hallottam róla korábban, de őszintén szólva nem nagyon ismertem. Persze a magyar válogatott játékát követtem a világbajnokságokon, de magáról a ligáról kevés információm volt.

– Több mint 500 EBEL mérkőzésen lépett jégre, rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Mi lesz a szerepe a csapatban?
Daniel Nageler: – Véleményem szerint a legfontosabb, hogy a csapatot helyezze minden játékos maga elé. A csapat sikere az első, de természetesen mindent megteszek majd, hogy ehhez a sikerhez minél nagyobb részben hozzá tudjak járulni. Megpróbálok majd jó példával szolgálni minden téren, a góllövés mellett a passzokban és a csapatért vállalt áldozatokban is. A csapatunk nagyon fiatal, ezért természetesen egyfajta vezetői szerep is kelleni fog tőlünk, az idősebb játékosoktól, ezt is megpróbálom majd a tőlem telhető legjobban megoldani.

– Milyen játékosként írná le önmagát?
Daniel Nageler: – Úgy gondolom, hogy elsősorban a támadások kreatív felépítésében, illetve góllövőként lehet rám számítani.

– Most, hogy egy hónapot töltött már a csapattal, milyennek tartja az Acélbikákat?
Daniel Nageler: – Belülről úgy tűnik, hogy a csapat éhes a sikerre és készen áll arra, hogy jó hokit játszon. Mindenki jól korcsolyázik, vannak kiváló lövőerővel rendelkező játékosok, illetve a kapuban is olyan hálóőrök állnak, akikre lehet alapozni, emellett pedig szerencsére fizikailag is nagyon jó formában vagyunk.

– Ha jól tudjuk, a jégkorong mellett a másik fontos tényező az életében a család: feleségével és közös gyermekükkel érkezett ide Dunaújvárosba is. Ők is izgatottak az új környezetben?
Daniel Nageler: – A családom a legfontosabb, tőlük kaptam és kapom továbbra is a legtöbbet az életemben. Egyelőre nagyon tetszik nekik Dunaújváros és nagyon sokat számít nekik és nekem is az, hogy együtt lehetünk!

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
244
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title