Felnőtt hírek

A csapat éhes a sikerre!

Egy rövid interjú erejéig megszólaltattuk az Acélbikák legutóbbi igazolását, az EBEL-bajnok osztrák csatárt, Daniel Nagelert. A 30 éves támadó szerint jó döntést hozott, amikor ide igazolt.

– Ez lesz az első szezonja Ausztrián kívül. Nehéz döntés volt?
Daniel Nageler: – Természetesen nem volt könnyű meghozni, de ez volt a helyes döntés. Ez az új része az életemnek segíteni fog, hogy fejlődjön a személyiségem és a családomnak is egy kis változatosságot hoz az új környezet.

– A Fehérvár ellen játszott az EBEL-ben, de azonkívül ismerte a magyar bajnokságot?
Daniel Nageler: – Hallottam róla korábban, de őszintén szólva nem nagyon ismertem. Persze a magyar válogatott játékát követtem a világbajnokságokon, de magáról a ligáról kevés információm volt.

– Több mint 500 EBEL mérkőzésen lépett jégre, rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Mi lesz a szerepe a csapatban?
Daniel Nageler: – Véleményem szerint a legfontosabb, hogy a csapatot helyezze minden játékos maga elé. A csapat sikere az első, de természetesen mindent megteszek majd, hogy ehhez a sikerhez minél nagyobb részben hozzá tudjak járulni. Megpróbálok majd jó példával szolgálni minden téren, a góllövés mellett a passzokban és a csapatért vállalt áldozatokban is. A csapatunk nagyon fiatal, ezért természetesen egyfajta vezetői szerep is kelleni fog tőlünk, az idősebb játékosoktól, ezt is megpróbálom majd a tőlem telhető legjobban megoldani.

– Milyen játékosként írná le önmagát?
Daniel Nageler: – Úgy gondolom, hogy elsősorban a támadások kreatív felépítésében, illetve góllövőként lehet rám számítani.

– Most, hogy egy hónapot töltött már a csapattal, milyennek tartja az Acélbikákat?
Daniel Nageler: – Belülről úgy tűnik, hogy a csapat éhes a sikerre és készen áll arra, hogy jó hokit játszon. Mindenki jól korcsolyázik, vannak kiváló lövőerővel rendelkező játékosok, illetve a kapuban is olyan hálóőrök állnak, akikre lehet alapozni, emellett pedig szerencsére fizikailag is nagyon jó formában vagyunk.

– Ha jól tudjuk, a jégkorong mellett a másik fontos tényező az életében a család: feleségével és közös gyermekükkel érkezett ide Dunaújvárosba is. Ők is izgatottak az új környezetben?
Daniel Nageler: – A családom a legfontosabb, tőlük kaptam és kapom továbbra is a legtöbbet az életemben. Egyelőre nagyon tetszik nekik Dunaújváros és nagyon sokat számít nekik és nekem is az, hogy együtt lehetünk!

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic kisjoe24 Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
537
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title