Felnőtt hírek

A címvédőt is legyőzte a DAB

Igazi csapatmunkát bemutatva aratott 4-2-es győzelmet a címvédő Jegesmedvék ellen a DAB csapata az Erste Liga mai fordulójában.

Idei utolsó hazai meccsét a címvédő, s jelenleg is listavezető DVTK Jegesmedvék ellen játszotta ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozót a vendégek kezdték valamivel erősebben, de a Bikák átvészelték az első perceket, s a harmad derekán Turcotte bombagóljával a vezetést is sikerült megszerezniük (1-0). A miskolciak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, s bár az első felvonásban nem jártak sikerrel, a térfélcserét követően alig két perc telt el a játékból, mikor Tóth Adrián egy kapu előtti kavarodás végén a hálóba emelt, kiegyenlítve ezzel az állást (1-1).

Mindössze egy perccel később újra mehettek közepet kezdeni a felek, mert Odnoga Mátyás remek lövése után újra dunaújvárosi előnynek örülhettek a jégcsarnokot szinte teljesen megtöltő hazai drukkerek (2-1). A folytatásban a DAB, majd a DVTK hagyott parlagon egy-egy emberelőnyt, s mivel a kiegyenlített játékot hozó második felvonásban már nem született újabb találat, a harmadik húsz perc előtt továbbra is a Bikák álltak közelebb a sikerhez.

A záró etap elején sorsdöntő volt, hogy a DAB előbb kivédekezett egy emberelőnyt, majd saját fórjából Izacky révén megszerezte harmadik találatát is, s innentől már maximálisan irányítása alatt is tartotta a meccset Jason Morgan együttese (3-1). Az 50. percben Becze remek gólja végleg eldöntötte a találkozót, s bár az utolsó másodpercekben Tóth Adrián még szépített az álláson, ez nem ért pontszerzése a Jegesmedvéknek, mert az Acélbikák végig fegyelmezett, remek játékos nyújtva arattak végül 4-2-es sikert, megerősítve ezzel harmadik helyüket az Erste Liga tabelláján.

Jason Morgan: – Duschek adta az alapot a mai győzelmünkhöz is. Az első három sorunk szerezte a góljainkat, ami remek hír volt. Szerencsére mindenki elfogadta azt a struktúrát, hogy a csapat és a védelem az elsődleges, mindenki hisz és bízik a másikban – ez szintén nagyon nagyon fontos. Összességében egy kiváló csapat teljesítményt nyújtottunk, mindenki hozzátette a magáét a mai sikerünkhöz. Nagyon boldog vagyok a mai játékot látva!

DAB – DVTK 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

DAB: Duschek – Erdélyi, Orbán, Becze 1 (1), Nageler, Azari, Hüffner (1), Léránt, Odnoga 1, Izacky 1 (1), Novotny (1), Lencsés, Hruby, Silló, Turcotte 1 (1), Hári (1), Németh, Skrypets (1), Török, Nagy, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

DVTK: Adorján – Ruikka, Leppanen, Magosi (1), Galanisz, Miskolczi (1), Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris, Vojtkó, Joe, Hajós (1), Kulmala (1), Tóth A. 2, Albert, Köllő, Berta, Tóth R.. Vezetőedző: Mikael Tisell.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic FEHERZSO Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title